greenconcepts

Strakke tuin - Aalst

In de voortuin en zijtuin, blijven we vrij strak en rechtlijnig, waarbij de lijnvoering van de woning de basis vormt.

Vanaf de achtergevel vloeit het strakke, rechtlijnige uit naar een vloeiende vormgeving als aansluiting op het achterliggende recreatiegebied. Dit begint vanaf een ter plaatse gegoten betonnen keermuur waarvan de bekistingsstructuur nog zichtbaar is.

Het gazon van de achtertuin werd golvend geplaatst, waarin een strak balkvormig element geplaatst werd in zichtbeton. Dit element doet dienst als terras.

In het materiaalgebruik voert beton de hoofdtoon. Dit is bewust zo gekozen, daar dit materiaal ook heel duidelijk aanwezig is in de woning.

In de zijtuin werd een zwevend element als houtstapelplaats toegevoegd. Dit element is te bereiken via een zwevend pad van gegalvaniseerde looproosters, waaronder de beplanting doorgetrokken werd.

Uitvoering: 2010

vorige tuin - volgende tuin - Terug naar overzicht

Strakke Tuin in Aalst
Strakke Tuin in Aalst
Strakke Tuin in Aalst
Strakke Tuin in Aalst
Strak meubilair
Strakke tuin Aalst
Strakke tuin Aalst
Balkvorm in zichtbeton
Strakke tuin - Aalst
Strakke tuin Aalst