greenconcepts

Hedendaagse wellnesstuin - Bavikhove

 

De opdrachtgevers van deze tuin zijn echte wellnessliefhebbers. Een sauna en jacuzzi in combinatie met een overdekt terras mocht dus niet ontbreken.

Een houten wand scheidt het wellnessgebeuren van de rest van de tuin. Op die manier wordt de privacy gegarandeerd en krijgen we aan de andere zijde een rustige tuinzone als overgang naar het achterliggende landschap. De houten wand vormt de achtergrond voor de meerstammige esdoorns.

Een strakke spiegelvijver sluit minuscuul aan bij het aanpalende gazon. Het lijkt alsof het gazon naadloos overgaat in de vijver.

De scheiding met het landschap geschiedt met een lage schanskorf, gevuld met grove kalksteenslag. Deze doet tezelfdertijd dienst als zitbank voor de spelers van het petanqueplein dat ernaast werd aangelegd.

Uitvoering: 2009

vorige tuin - volgende tuin - Terug naar overzicht

Acer palmatum
Hedendaagse wellnesstuin in Bavikhove
De stapstroken verbinden het gazon met de wellnesszone
Bestaande oprit
Tegels in zichtbeton
Tuinzone met achterliggend landschap
Zijtuin
Zitplanken op de schanskorf tijdens petanque
Acer palmatum
Afsluiting/zitbank
Cederwand verbergt het wellnessgebeuren
Piegelend watervlak