greenconcepts

Bedrijfsomgeving - Gullegem

 

Inkomzone bij het koffiebelevingscentrum van "Grootmoeders Koffie". De hoofdingang naar het koffiebelevingscentrum werd geaccentueerd met lage wintergroene snoeiblokken. Een „rode loper” maar dan van gekloven klinkers in blauwe hardsteen onderbreken plaatselijk de dienstweg in asfalt en vestigen zo nog meer de aandacht op de inkom.

Twee zijdelingse gazonzones werden zo aangelegd dat bezoekers hierop kunnen parkeren.

Het gebouw werd ingekleed met hoge grassen, waardoor dit ook een zeker „exotische sfeer” krijgt, volledig in de lijn van het exotische die koffie nog steeds is. De inkomzone is de eerste fase die uitgevoerd werd. Later volgt nog de achtertuin van dit centrum. De plannen hiervoor werden reeds opgemaakt.

De tuin bij dit centrum wordt verweven met de omliggende bestaande tuin/park door een landschappelijk vormgegeven vlechtwerk met wilgentakken die zich tussen de bestaande hoge bomen als het ware een weg zoekt.

Uitvoering: 2011

vorige tuin - volgende tuin - Terug naar overzicht

Accent bij inkom
Forest Avenue
Grootmoeders Koffie in Gullegem
Grootmoeders Koffie in Gullegem
Parkeergazon
Grootmoeders Koffie
Haagblokken accentueren de inkom
Parking voorzien op gewapend gazon
Natuurlijke look
Grootmoeders Koffie
Inkomzone met bestaande bedrijfsweg
Natuurlijk vlechtwerk