greenconcepts

Stadstuin ¦ Westrozebeke

 In deze "tuinkamer" waren de muren oorspronkelijk niet geschilderd en geelbeige van kleur. Deze kleur vormde een breuk met het strakke wit/zwarte interieur van de woning. In de nieuwe situatie lopen de kleuren en de sfeer van het interieur naadloos over naar deze "buitenkamer".

De bogen en afgeronde vormen die in de woningarchitectuur aanwezig zijn, werden op een subtiele manier teruggebracht naar o.m. willekeurig ingeplante cirkelvormige grasheuvels, die ook het rechtlijnige vlak in gepolierd beton verzachten.

Bamboeplanten die op termijn strak, vertikaal boven de tuinmuren zullen uitsteken, zullen voor hoogte in het ontwerp zorgen en minder fraaie zichten van aanpalende buren afschermen.

De bestaande buxusbollen werden gerecupereerd. De centrale, zwarte tuinmuur zorgt voor de nodige privacy bij de jacuzzi. Op de voorzijde van deze zwarte muur kan een zwartwitfoto of een originele spreuk met witte, strakke letters, geplaatst worden.

Uitvoering: 2012

vorige tuin - volgende tuin - Terug naar overzicht

Recuperatie Buxusbollen
Afgeplatte gazonheuvels
Strakke tuindecoratie
Zicht op de woning
Ronde vijver herhaalt het patroon
Zicht op de stadstuin
Afgeplatte gazonheuvels
Verhoogd vlak in zichtbeton als hoofdterras
Qui-est-Paul?-gieter
Spiegelend watervlak
Terras
Detail gepolierde betonverharding